• darkblurbg

Medische fitness: voor wie?

Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt ‘medische fitness’ genoemd. Door de deskundige begeleiding kan iedereen naar eigen wens en behoefte op een verantwoorde manier sporten. Dit geldt voor mensen mét klachten, maar ook voor mensen zónder klachten die wel goede en professionele begeleiding wensen.

Het doel van medische fitness

Het einddoel van medische fitness is voor iedereen verschillend, maar wat voor iedereen geldt is dat je een sterker lichaam krijgt, je belastbaarheid vergroot wordt en je je energieker voelt. Bij mensen met klachten zullen de (pijn)klachten met goede begeleiding en oefeningen afnemen.

Toepassing medische fitness

Medische fitness is 100% maatwerk en dus verschillend per patiënt. Bij de intake bespreken we samen uw doelen, uw eventuele klachten en uw wensen. Op basis daarvan maak ik een trainingsschema en begeleid ik u bij de oefeningen. Door deze begeleiding is de kans op overbelasting of blessures minimaal, waardoor uw vertrouwen in uw lichaam stijgt. Wanneer u medisch fitness uitoefent om klachten te verminderen, wordt verantwoord gewerkt aan herstel en vermindering van de klachten. Naast de oefeningen die u bij mij doet, kan het zijn dat ik u oefeningen meegeef voor thuis.

Een strippenkaart van 10x trainen kost € 80,-

Let op: medische fitness wordt (vaak) niet vergoed door verzekeraars en is dus (vaak) voor eigen rekening.

Contact opnemen