• darkblurbg

Bij de meeste fysiotherapie behandelingen is het doel u zo snel mogelijk weer uw dagelijkste activiteiten (pijnvrij) te kunnen laten oppakken. Bij sportfysiotherapie is het doel u zo snel mogelijk weer uw sport te kunnen laten beoefenen én het voorkomen van dezelfde sportblessure.

Blessure of overtraind

Het kan zijn dat u geblesseerd bent geraakt tijdens het sporten. Of dat u een blessure elders hebt opgedaan maar u hierdoor uw sport niet meer (goed) kunt uitoefenen. Of u heeft te veel of te zwaar getraind, waardoor u nu overtraind bent en klachten ervaart. Wat de oorzaak is en wat de klachten ook zijn, ik ga u helpen om u zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Desnoods met een aangepast trainingsprogramma, waardoor u in elk geval in beweging en in conditie blijft. Sportfysiotherapie is er voor elke sporter op alle niveaus; bij de behandeling houd ik rekening met uw specifieke sport, niveau en situatie.

Sportfysiotherapie behandeling

Er bestaat niet één sportfysiotherapie behandeling. Omdat de sporten, niveaus en blessures zeer divers zijn, kijk ik per patiënt naar wat er nodig is. Het kan zijn dat ik gebruik maak van trainingsapparatuur of kinesio tape. In elk geval voer ik een behandeling uit die in uw situatie het meest geschikt is en die u zo snel mogelijk herstelt tot uw oorspronkelijke sportniveau.

Indien gewenst overleg ik met uw trainer of coach over de behandeling of het aangepaste trainingsschema.

Sport fysiotherapie voor kinderen (12-18 jaar)

Steeds meer (jonge) kinderen raken geblesseerd bij het sporten, bijvoorbeeld bij het voetballen of bij de gymles. Oorzaak kan gevonden worden in het feit dat kinderen minder dan vroeger gewend zijn om te bewegen. Het aantal kinderen dat tenminste een uur per dag beweegt, is de afgelopen jaren drastisch afgenomen. Omdat kinderen nog volop aan het ontwikkelen en in de groei zijn, is ervaring en expertise belangrijk. Bij mijn behandeling houd ik rekening met de leeftijd en ontwikkeling van het kind en pas ik de meest geschikte behandeling toe.

Heeft u last van een blessure waardoor u niet meer (goed) kunt sporten? Of heeft uw kind een sportblessure? Neem dan vrijblijvend contact met me op om te bespreken wat ik voor u of voor uw kind kan betekenen.

Contact opnemen